Μ.Μαΐλη «Σας διάλεξε σκύλος; Την Πατήσατε»!!

16 Αυγούστου 2022

Επεισόδιο: 2

Η Μπιζού διακοπές!

Τα διηγήματα με τη ζωή της Bizoux Maili γράφονται μήπως και κάποιοι φίλοι, φίλες επηρεαστούν και υιοθετήσουν μια ψυχούλα .

Υπάρχουν τόσες ανυπεράσπιστες ψυχούλες ! Αμέτρητες. Διαβάζω καθημερινά τραγικές ιστορίες και μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε . Ξέρω είναι δέσμευση ! Κυρίως, σας ενημερώνω συναισθηματική! Μην ξεχνάμε ότι οι τετράποδοι φίλοι μας είναι «άγγελοι» που έρχονται στη ζωή του καθενός μας για ένα διάστημα .

Ελπίζουμε εμείς οι« επιλεγμένοι » να μείνουν μαζί μας όσο το δυνατόν περισσότερο για να απολαμβάνουμε την ανιδιοτελή τους αγάπη.

Στο πρώτο επεισόδιο η Μπιζού μας επέλεξε και τη φέραμε σπίτι.

Ήταν περίπου 30-40 ημερών . Μωρούλι πανέμορφο! Την έβαλα σε μια χάρτινη κούτα και μας κοίταγε με τις δύο τεράστιες πράσινες ματάρες της . Αυτά τα μάτια της τα λατρεύω. και όχι μόνο αυτά εννοείται. Την ψυχούλα της !! Κάποιοι λένε ότι τα «ζώα» δεν έχουν ψυχή. Αδύνατον!! Αν συμβιώσουν με ένα ζωάκι σίγουρα θ ‘αλλάξει ο τρόπος που κοιτάνε τη ζωή. θα διαπιστώσουν με λύπη θα πω, ότι μερικές φορές σε αγαπάει και σε νοιάζεται περισσότερο ένα τετράποδο, από ένα «δίποδο».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υιοθετούν ένα σκύλο και μάλιστα ένα μεγαλόσωμο αν μένουν σε διαμέρισμα . Λάθος!!Οταν μας επέλεξε η Μπιζού μέναμε σε ένα διαμερισματάκι 70 περίπου τετραγωνικών, 3 άτομα. Μάλιστα, μετά την υιοθεσία της, παρατηρώντας άλλους «σκυλογονείς» διαπίστωσα ότι τα σκυλάκια αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι ανθρώπινη συντροφιά και αγάπη. Μετά έρχεται το φαγητό και η βόλτα που είναι απαραίτητη για όλα τα θηλαστικά . Ξέρετε πόσοι άνθρωποι που μένουν σε υπόγεια έχουν υιοθετήσει μια ψυχούλα και περνάνε φίνα; Πολλοί!!Εξάλλου από την αρχή της σχέσης Ανθρώπου -σκύλου έχει αλλάξει τόσο πολύ το ίδιο το περιβάλλον όσο και οι κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου. Όταν κάποιοι μου λένε τα σκυλιά είναι για τα χωριά, έξω στους δρόμους. Απαντώ πολύ απλά κλείσε και συ το κλιματιστικό σου, το ψυγείο σου, την ηλεκτρική σου κουζίνα και πήγαινε αντί στο σούπερ μάρκετ να βρεις την τροφή σου στη φύση. Τσιμουδιά !! Να κυνηγήσει η Μπιζού ; χιχι και μάλιστα αμερικάνικο γέλιο από αυτό που ακούγεται στις σειρές .Αν την είχε πάρει κυνηγός σίγουρα θα την είχε σκοτώσει (δε θέλω να το σκέφτομαι). Άκρως φοβική (το έχω γράψει στο επεισόδιο1).Άσε που βγήκε αλλεργική στη φύση. Ναι καλά διαβάσατε όταν ακούμπαγε κάποια φυτά, τέλος Ανοίξεως αρχές Ιούνη, έκανε τεράστιες πληγές και λάμβανε κορτιζόνη. Ευτυχώς φέτος κόψαμε τη βόλτα στο πράσινο και η Μπιζού δεν έπαθε τίποτα!

Ας πάμε όμως 10 χρόνια πριν. Κοίταζε, μύριζε το νέο σπίτι της και σχεδόν αμέσως ανέβηκε στον καναπέ (τον οποίο θεωρεί δικό της και όταν είχαμε επισκέψεις μουρμούραγε άσχημα, αλλά της το κόψαμε).

Η Μπιζού στον καναπέ της!!

Βγήκε στο μπαλκόνι (ήμασταν στον 1ο όροφο) χάζευε και έγινε η «τουαλέτα »της αφού το πρωί μου ήταν αδύνατο να τη βγάλω έξω . Προετοιμασίες δύο εφήβων να πάνε σχολείο και εγώ δουλειά, αδύνατον. Έμαθε στην πάνα της και μετά από κάτι μήνες τις κόψαμε λόγω κόστους . Μπόλικο νερό και χλωρίνη τοπικά και ούτε μυρουδιές στο σπίτι, ούτε βρώμα και ούτε ταλαιπωρία . Το απόγευμα μεγάλη βόλτα για να γυμναστούμε και οι δύο. Εννοείται ότι ο γιος μου που την ήθελε (επεισ.1) την έβγαλε ελάχιστες βόλτες. Μην παρασυρθείτε από τα παιδιά σας. Σπάνια ν ‘ασχοληθούν με το κατοικίδιο που ίσως υιοθετήσετε. Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε ένα άτομο ακόμα. Και συνήθως έχει 4 πόδια, τρίχες και ουρά . Τρίχες; θα τα πούμε στο επόμενο επεισόδιο. Σε αυτό το επεισόδιο δεν είχε πολλές .

Το δεύτερο φορεματάκι της !!

Όσο πέρναγε ο καιρός, μάθαινε το πρόγραμμα της ! Όταν μεγαλώνεις κουτάβι θέλει υπομονή τα 2 πρώτα χρόνια .Μεγάλη!! Μην απογοητευτείτε . Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Ενώ της είχα το κρεβάτι της για κάποιους λόγους καταλήξαμε να κοιμόμαστε αγκαλιά !!Εάν δεν το θέλετε, τα σκυλάκια μαθαίνουν εύκολα και ακολουθούν τις εντολές του ηγέτη της αγέλης του. Όταν έφευγα για την εργασία μου έβγαινε στο μπαλκόνι και «κουτσομπόλευε» τη γειτονιά χωρίς θόρυβο. Μάλιστα με έπιασαν οι γείτονες και με ρώτησαν μια ημέρα: «Γιατί δεν μιλάει»; «δεν έχουμε ακούσει το γαύγισμά του» Απάντησα πολύ σοβαρά ….«Θα την πάω στο λογοθεραπευτή» έγινε χαμός από το γέλιο!!

Η συμβίωση γενικά δεν είναι εύκολο πράγμα !! Όμως όταν έχεις να κάνεις με μια τετράποδη ψυχούλα είναι εφικτή και πολύ μα πολύ ευχάριστη!!

Στο επόμενο επεισόδιο περισσότερες περιπέτειες της Bizoux Maili !!

Δείτε επίσης:

GS Cargo – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE