Το πρόσωπο του βασιλιά Τουταγχαμών εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από 3.300 χρόνια

7 Ιουνίου 2023
Συγγραφέας: Thema Newsroom 

Απίστευτη ανακατασκευή αποκαλύπτει ότι ο Αιγύπτιος φαραώ έμοιαζε «περισσότερο με νεαρό μαθητή» παρά με βασιλιά.

Ο Τουταγχαμών μάς κοιτάζει κατά τη διάρκεια των χιλιετιών αφότου οι επιστήμονες έχτισαν ξανά το πρόσωπό του, αποκαλύπτοντας έναν φαραώ που μοιάζει περισσότερο με «νεαρό μαθητή» παρά με βασιλιά.

Τα χαρακτηριστικά του ζωντάνεψαν από μια διεθνή ομάδα ακαδημαϊκών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ιταλία χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό μοντέλο του μουμιοποιημένου κρανίου του.

Η ανακατασκευή αποκαλύπτει τη νεανική και «λεπτή» όψη ενός βασιλιά που ήταν ακόμα έφηβος όταν πέθανε πριν από περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος ειδικός στα γραφικά Cicero Moraes, ο οποίος συνέγραψε τη νέα μελέτη, είπε: «Για μένα μοιάζει με νεαρό άνδρα με λεπτό πρόσωπο.

«Κοιτάζοντάς τον, βλέπουμε περισσότερο έναν νεαρό φοιτητή παρά έναν πολιτικό γεμάτο ευθύνες, γεγονός που κάνει την ιστορική προσωπικότητα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».

Ο διάσημος «βασιλιάς αγόρι» ανακαλύφθηκε μαζί με δεκάδες απίστευτους θησαυρούς από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ τον Νοέμβριο του 1922 στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου.


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE