Βουλγαρία: Υπερψηφίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού των δυο μεγαλύτερων κομμάτων

7 Ιουνίου 2023

H  ​​Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας υπερψήφισε την Τρίτη το νέο υπουργικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε μετά τη συμφωνία των δυο μεγαλύτερων κομμάτων GERB-SDS και «Συνεχίζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία, με την δεύτερη διερευνητική εντολή στο πλαίσιο της 49ης Βουλής.

Με 131 ψήφους υπέρ, 69 κατά και χωρίς καμιά αποχή, η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας που προέκυψε στις πρόωρες εκλογές της 2ας Απριλίου 2023, υπερψήφισε τον ακαδημαϊκό Νικολάι Ντένκοφ ως εκ περιτροπής Πρωθυπουργό μαζί με την Μαρία Γκάμπριελ.

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν και οι 69 βουλευτές του GERB-SDS, με 68 υπέρ και ένα κατά. Από τους 64 βουλευτές του «Συνεχίζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία», ψήφισαν 61, όλοι υπέρ. Από τους 36 βουλευτές του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, ψήφισαν δύο κι αυτοί υπέρ.

Από το ακροδεξιό φιλορωσικό κόμμα «Αναγέννηση» και οι 37 βουλευτές ψήφισαν κατά, όπως και οι 19 βουλευτές από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι 11 από τη μικρότερη ομάδα του Κοινοβουλίου, το «Υπάρχει Τέτοιος Λαός». Μία ψήφος κατά προήλθε από τον Ράντοστιν Βασίλιεφ, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την κοινοβουλευτική ομάδα του «Συνεχίζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία» και τώρα είναι ανεξάρτητος.

Επίσης υπερψηφίστηκε η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου με το ίδιο αποτέλεσμα 131 υπέρ, 69 κατά και καμιά αποχή.

Πηγή: Euronews, AFP


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE