Προς παράταση οι προθεσμίες για διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

20 Ιουνίου 2023

Μετεκλογικά παραπέμπεται ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου για την υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα POS, καθώς σε συνάντηση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες, καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε η ανάγκη «να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS» και ο χρόνος αυτός θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Στη συνάντηση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αναφέρει η ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS. 

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλαδή στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE