Σπύρος Φωκάς: Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός μετά τις φωτιές κοντά στο σπίτι του

19 Ιουλίου 2023
 H σύζυγός του ενημέρωσε μέσω ανάρτησής της ότι εγκατέλειψαν την κατοικία τους και βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Σπύρος Φωκάς, καθώς η φωτιά στο Καλαμάκι Κορινθίας πλησίασε το σπίτι που ζει με τη σύζυγό του, Λίλιαν, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να το εγκαταλείψουν.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο. Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική», ανέφερε η Λίλιαν Φωκά στην εφημερίδα «Espresso» την Τρίτη 18 Ιουλίου, ενώ είπε ότι σε πολλές στιγμές προσευχήθηκε για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στην κατοικία τους.

Τελικά, το ζευγάρι εκκένωσε το σπίτι του και η Λίλιαν Φωκά ενημέρωσε πως βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δημοσιεύοντας στο Facebook μια φωτογραφία του άντρα της από το νοσοκομείο, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς όμως να διευκρινίζει πως είναι η κατάσταση της υγείας του.

«Φύγαμε…. Μακριά από τη φωτιά» έγραψε στη λεζάντα.

Η περιπέτεια του ζευγαριού με τις φωτιές
Τραγικές στιγμές βίωσαν ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, Λίλιαν, οι οποίοι έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει και τις φλόγες να βρίσκονται σε επικίνδυνη απόσταση από την κατοικία τους στην περιοχή του Καλαμακίου τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Το ζευγάρι είχε ετοιμάσει τα πράγματά του, η Λίλιαν Φωκά και ο ηθοποιός, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, και ήταν σε εγρήγορση για πολλές ώρες και έτοιμοι να εκκενώσουν το σπίτι τους, έπειτα από το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε η Πολιτική Προστασία.

«Έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν τα πρώτα λόγια της Λίλιαν Φωκά, η οποία, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso», έβλεπε από πολύ νωρίς τη φωτιά να κατακαίει την περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας.

Πιο νωρίς, η ανάρτησή της στο facebook είχε προκαλέσει τρόμο: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».

Τη Δεύτερα 17 Ιουλίου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η Πολιτική Προστασία του υπουργείου έδωσε σήμα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους.

Η Λίλιαν Φωκά κατατρομαγμένη ετοίμασε τις βαλίτσες με τα απαραίτητα, έντυσε τον Σπύρο Φωκά και ανέμενε τις εξελίξεις για την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας. Το ζευγάρι μένει, εδώ και αρκετά χρόνια, στην περιοχή σε ένα ταπεινό σπίτι.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο» αποκάλυψε με συγκίνηση η σύζυγός του ηθοποιού στην εφημερίδα.

«Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική» δήλωσε η Λίλιαν Φωκά, ενώ εξομολογήθηκε ότι κατέφυγε αρκετές στιγμές σε προσευχές.

«Αν γίνει κανένα κακό και καεί και αυτό, θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» πρόσθεσε στο τέλος η Λίλιαν Φωκά.


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE