ΔΥΠΑ: Πώς θα αγοράσετε βιβλία με έκπτωση

21 Αυγούστου 2023

Τη δυνατότητα να λάβουν ένα από τα 150.000 voucher, αξίας 25 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έχουν οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος «επιταγές βιβλίων» από την ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

Ειδικότερα, αν είστε δικαιούχος τής επιταγής αγοράς βιβλίων, μπορείτε να δείτε την επιταγή του δικαιούχου και του κάθε ωφελούμενου, στη στήλη με τις λειτουργίες στις «Επιταγές ωφελούμενων προγραμμάτων».

Στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων, μετά την έκπτωση 10%) υπερβαίνει το ύψος της αξίας της επιταγής, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο ίδιος ο δικαιούχος κατά την αγορά του βιβλίου χωρίς καμία υποχρέωση της ΔΥΠΑ, ενώ στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων μετά την έκπτωση, είναι χαμηλότερη από το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής, η επιδότηση που θα καταβάλλεται θα αντιστοιχεί στη χαμηλότερη αυτή τιμή.

Η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιταγή Αγοράς Βιβλίων που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο σκοπός της είναι η ανταλλαγή της αποκλειστικά για την αγορά βιβλίων κάθε είδους, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και λοιπούς δημόσιους φορείς). Η Επιταγή Αγοράς Βιβλίων δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την αγορά σχολικών ή άλλων ειδών που τυχόν πωλούνται στα καταστήματα των παρόχων.

Συνεχίζονται οι δηλώσεις για τους παρόχους

  • Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 12 Αυγούστου άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για συμμετοχή βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων στο μητρώο παροχών του προγράμματος χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
  • Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση:

    https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE