Φωτιά στην Πάρνηθα: Σε ετοιμότητα να εκκενωθεί μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στις Αχαρνές

23 Αυγούστου 2023
Έξι περιστατικά διακομίσθηκαν στην Αγία Όλγα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ΕΠΑΥΛΙΣ”, στις Αχαρνές, με τις αρχές να έχουν δώσει οδηγίες για εκκένωση σε περίπτωση που πλησιάσει στο σημείο η  φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στη Φυλή και απειλεί την Πάρνηθα.

Έξι περιστατικά του οίκου ευγηρίας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας διακομίσθηκαν στην Αγία Όλγα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μονάδας κ. Τσότρα Παναγιώτη, ο οποίος επικοινωνήσει με το protothema.gr, η φωτιά έχει αρχίσει να απομακρύνεται και για την ώρα δεν απειλεί τον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο όλοι είναι σε ετοιμότητα να τον εκκενώσουν σε περίπτωση που ζητηθεί από την πυροσβεστική και την αστυνομία που βρίσκονται στην περιοχή. 

Ο οίκος ευγηρίας φιλοξενεί 35 ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί – όπως και οι συγγενείς τους – για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που δοθεί εντολή από τις αρχές. Η φωτιά είχε πλησιάσει τη μονάδα στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα. 

Από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί προληπτικά η μονάδα ηλικιωμένων στους πρόποδες της Πάρνηθας.


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE