Βενεζουέλα: Στην Κίνα ο Μαδούρο μετά από πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ

8 Σεπτεμβρίου 2023
Η επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας καταγράφεται λίγο πριν τη σύνοδο της G20 στην Ινδία, από την οποία θα απουσιάζει ο Kινέζος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αρχίζει από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, την πρώτη από το 2018, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επισκέπτεται επίσημα την Κίνα από την 8η ως τη 14η Σεπτεμβρίου», ανέφερε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνγίνγκ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το Πεκίνο διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Μαδούρο, που η Δύση και οι σύμμαχοί της έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο, και συγκαταλέγεται στους κυριότερους πιστωτές της Βενεζουέλας, το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά 80% λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και των διεθνών κυρώσεων.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τη Σαγκάη και το Πεκίνο, όπου είχε συνομιλίες ιδίως με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι.

«Η Κίνα και η Βενεζουέλα σφυρηλάτησαν ακλόνητη φιλία και η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τη Βενεζουέλα στην υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας της και της εθνικής αξιοπρέπειάς της», δήλωσε ο κ. Ουάνγκ κατά τη συνάντηση αυτή.

Η επίσκεψη του προέδρου Μαδούρο καταγράφεται την ώρα που οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πάνε στην Ινδία για τη σύνοδο της G20, από την οποία ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να απουσιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE