Στέφανος Κασσελάκης – ‘Εφη Αχτσιόγλου: Τα ισχυρά χαρτιά και οι ζυμώσεις των δύο «μονομάχων» λίγο πριν από τις δεύτερες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ

18 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών καθώς κανείς εκ των υποψηφίων δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία (50+1) από την πρώτη Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής, με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψήφων, ο Κασσελάκης συγκέντρωσε το 45,47% των ψήφων ενώ η Αχτσιόγλου το 36,21% και θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα κριθεί η αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή

Ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς «χιλιόμετρα» στο πολιτικό «κοντέρ» και με προφίλ μάλλον μακριά από αυτό που πολλοί πίστευαν ότι προσιδιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να πείσει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να τον εμπιστευθούν και να τον στηρίξουν έναντι της «μπαρουτοκαπνισμένης» πλέον Έφης Αχτσιόγλου που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε μπροστά, εμφανιζόταν συχνά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μίλησε πολλές φορές για τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έκανε μια εντυπωσιακή περιοδεία στο Κιλκίς έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή, Πέτρο Παππά. Στα τέλη Αυγούστου ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνοντας σφήνα στους «4» (Αχτσιόγλου- Παππά- Τσακαλώτο και Τζουμάκα). Ταυτόχρονα έδωσε νέα πνοή και ενδιαφέρον στην προεκλογική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέχρι την εμφάνισή του ήταν χλιαρή. Κάποιοι είπαν ότι «αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης θα έπρεπε να τον εφεύρουν».


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE