Νέο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για την Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα νέο συλλαλητήριο προγραμματίζεται για το απόγευμα της Παρασκευής στο Ηράκλειο, με το αίτημα να ενισχυθεί το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και άλλες δημόσιες δομές υγείας. Μόλις δύο ημέρες μετά τη μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο πλαίσιο των προβλημάτων λειτουργίας του ιστορικού νοσοκομείου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, πολίτες και διάφοροι φορείς ετοιμάζονται να κινηθούν ξανά στους δρόμους, συγκεντρώνοντας στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου αναφέρει πως μετά το συλλαλητήριο της Τετάρτης, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη της για τα προβλήματα, προσπαθώντας να εστιάσει αλλού την προσοχή. Ωστόσο, η Ένωση τονίζει πως η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εντάσσεται στο γενικό σχέδιο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), που προβλέπει συγχωνεύσεις, μετατροπές νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Η διοίκηση της Ένωσης δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με την υγεία των πολιτών και τη ζωή τους. Τα αιτήματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα χειρουργεία, τα ιατρεία και τις κλινικές, καθώς και για να εφημερεύσουν οι κλινικές και να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
  • Επίσης, καλούν την κυβέρνηση, την περιφέρεια, και τον δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των ασθενών της περιοχής.
  • Απαιτούν γενναιόδωρη χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Απαιτούν τη διατήρηση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, καθώς και την κατάργηση των πληρωμών στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Ζητούν την άμεση κάλυψη με κινητές μονά

Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE