Δάγκειος Πυρετός: Επιστήμονες Προειδοποιούν για Μεγάλο Κίνδυνο σε Νότιες ΗΠΑ, Ευρώπη και Αφρική

6 Οκτωβρίου 2023

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει εκφράσει ανησυχία για την εξέλιξη του δάγκειου πυρετού και τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην εξάπλωσή του. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ο δάγκειος πυρετός αποτελεί μείζονα απειλή για περιοχές όπως οι νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, η νότια Ευρώπη και νέα τμήματα της Αφρικής κατά τη δεκαετία που διανύουμε.

Ο λόγος για αυτήν την ανησυχία είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των κουνουπιών που μεταφέρουν τη λοίμωξη του δάγκειου πυρετού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δάγκειος πυρετός είναι ήδη εξαιρετικά διαδεδομένος στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, προκαλώντας ετησίως περίπου 20.000 θανάτους. Η εξάπλωσή του έχει ήδη οκταπλασιαστεί παγκοσμίως από το 2000, με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση των ανθρώπινων μετακινήσεων να συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα.

Το 2022 αναφέρθηκαν παγκοσμίως 4,2 εκατομμύρια κρούσματα, και επίσημοι της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι τα επίπεδα μετάδοσης αναμένεται να φτάσουν ρεκόρ φέτος. Το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει επί του παρόντος το χειρότερο ξέσπασμα της νόσου που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με περισσότερους από 1.000 θανάτους.

Ο επιστήμονας προειδοποιεί ότι η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και να γίνει ενδημική σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Αφρικής, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως δημιουργεί νέες περιοχές κατάλληλες για τα κουνούπια που το μεταδίδουν. Αυτό θα δημιουργήσει σημαντική πίεση στα νοσοκομειακά συστήματα πολλών χωρών.

Ο δάγκειος πυρετός διακυβεύει την υγεία ανθρώπων καθώς πολλοί από τους προσβεβλημένους δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Οι που εμφανίζουν συμπτώματα αντιμετωπί


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE