Βομβαρδισμός της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γάζα προκαλεί αγανάκτηση και αποτροπιασμό

20 Οκτωβρίου 2023

Στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μέση Ανατολή επικρατεί αγανάκτηση και αποτροπιασμός μετά τον βομβαρδισμό του ναού του Αγίου Πορφυρίου στη νότια Γάζα. Κατά την επίθεση αυτή, αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχασε τη ζωή του, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sky News Arabia, ο ισραηλινός βομβαρδισμός είχε ως στόχο μια τοποθεσία κοντά στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα και προκάλεσε καταστροφή σε ένα κτήριο κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι στο μοναστήρι βρίσκονταν πάνω από 400 άνθρωποι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα της επίθεσης και τόνισε τη σημασία της προστασίας των αμάχων και της ασφάλειας των τόπων λατρείας και θρησκευτικών ιδρυμάτων.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποδοκίμασε αυτή τη βομβαρδιστική επίθεση και χαρακτήρισε τη στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων ως έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο αριθμός των Χριστιανών στη Λωρίδα της Γάζας μειώνεται σταθερά, με περισσότερους από 7000 χριστιανούς πριν από την κατάληψη της εξουσίας από το Χαμάς το 2007 να έχουν μειωθεί σε περίπου 1000.

Η Χαμάς ανέφερε ότι πολλοί από τους εκτοπισμένους που κατέφυγαν στο ιερό ενός εκκλησιαστικού κτηρίου στη Γάζα σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινή επιδρομή.

Η Χαμάς ανακοίνωσε επίσης ότι η επιδρομή προκάλεσε μεγάλους αριθμούς νεκρών και τραυματισμών στον ιερό ναό, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι το χτύπημα φαινόταν να είχε στόχο κοντά στην εκκλησία, στην οποία πολλοί κάτοικοι της Γάζας είχαν καταφύγει κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι επαληθεύει αυτές


Δείτε επίσης:


Defacto.news ακολουθήστε μας και στο Google News

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE